Bezoek aan huis

Intochten, Shows of Evenementen

Piet Paparazzi

Hij neemt uw werk uit handen

Een heerlijk avondje tijdens de Covid-19 pandemie. Hoe gaan we dat doen binnen de huidige regels van het RIVM. Dat is best een uitdaging, zo blijkt. Veel organisaties worstelen met het Sinterklaasfeest. Niet alleen comités van intochten maar ook bedrijven, kinderdagverblijven en particulieren. Kan mijn Sinterklaasfeest wel worden georganiseerd?

Dit is voor ons als uitvoerende organisatie ook best een uitdaging. Wat kan wel en wat kan niet. Alles zal afhangen van hoe de pandemie zich de komende weken/maanden zal ontwikkelen en hoe het kabinet de maatregelen al dan niet zal aanpassen. 

Maar één ding is zeker: Ondanks Covid-19 vaart de Sint ons landje niet voorbij...

Een aantal zaken zijn inmiddels wel duidelijk: Een intocht zoals we die gewend waren is conform de huidige RIVM eisen, bijna onmogelijk. Hierover zijn ook de Veiligheidsregio's steeds duidelijker. Toch zijn er zeker alternatieven. Een korte Sintshow in de plaatselijke sporthal bijvoorbeeld waarbij meerdere shows op 1 dag worden georganiseerd, waarop gezinnen dienen in te schrijven op een bepaald tijdslot. Uiteraard niet helemaal wat we het liefst zouden doen, maar in veel gevallen wel een prima oplossing.

Voor bedrijfsfeesten is het ook hier en daar wat creatief schakelen, maar met de huidige online middelen is veel mogelijk. Of het nu een gezamenlijk online evenement is of een persoonlijke videoboodschap.

Hoewel veel mensen gewend zijn met meerdere gezinnen pakjesavond te vieren waarbij Sint en zijn Pieten ook een bezoek brengen, kan het best zo zijn dat dit nu niet mogelijk is vanwege het maximaal aantal aanwezige personen in combinatie met de anderhalve meter afstandsregels.

Wel doen we de nodige aanpassingen aan ons bezoek. Een voorbeeld is dat zowel Sint als Pieten vóór binnenkomst van het huisbezoek hun handschoenen zullen vervangen en kan het zo zijn dat strooigoed dat wordt uitgedeeld voorverpakt is. Wij doen er alles aan om de veiligheid voor u maar ook ons zelf te waarborgen.

Verder zal vooraf met u als opdrachtgever uitvoerig worden besproken hoe we de regels kunnen respecteren en ondanks alles de kinderen toch een mooi Sinterklaasfeest kunnen brengen.  

Wij denken graag met u mee.